Грибна юшка

Грибна юшка по-закарпатськи: рецепт з білими грибами

Грибна юшка по-закарпатськи (її ще називають по-гуцульськи) – це густа, навариста юшка, яка неодмінно здивує своїм потужним грибним смаком та ароматом.

Як приготувати грибну юшку по-закарпатськи?

1. Заливаємо гриби холодною водою на 15-20 хвилин.

2. У цій воді ставимо гриби на невеликий вогонь, додаємо спеції за смаком, і варимо 45-60 хвилин.

3. Готові гриби виймаємо з бульйону, віджимаємо та дрібно нарізаємо.

4. Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками, обсмажуємо на вершковому (25 г) і олії до легкої золотинки.

5. В окремому сотейнику розтоплюємо залишки вершкового масла, додаємо борошно, ретельно перемішуємо віночком або дерев’яною лопаткою.

6. Вливаємо в сотейник сметану, і, ретельно вимішуючи, проварюємо суміш до загусання (2-5 хвилин).

7. Продовжуючи помішувати, поступово вливаємо половину грибного бульйону.

8. У бульйон, що залишився, додаємо натерту моркву, доводимо до кипіння і варимо 7-10 хвилин.

9. Вливаємо в бульйон суміш із борошна та сметани, додаємо нарізані гриби, спеції. Ретельно перемішуємо.

10. Доводимо юшку до кипіння під кришкою, вимикаємо і даємо настоятися близько 10 хвилин.

Грибна юшка з галушками від Євгена Клопотенко