Рокот крумплі — це традиційна закарпатська картопляна запіканка, яка готується з вареної картоплі, яєць, копченої домашньої ковбаси (пікниці) та сметанно-сирної заливки, запечена до золотистої скоринки в духовці.
Рецепт від Євгена Клопотенко.
Поради з приготування запіканки з картоплі рокот крумплі
Оскільки це запіканка з вареної картоплі, то буде зручно відварити картоплю заздалегідь, щоб вона встигла охолонути до моменту нарізання і не впекла вам пальці. Так само можна вчинити з яйцями.
Замість домашньої ковбаси можна взяти ще “пікницю” — традиційно закарпатський різновид. Поверх шару ковбаси, за бажанням, викладіть трохи кружалець свіжої цибулі для додаткової пікантності.
Ми використовували керамічну форму для запікання, та підійде також і металева форма, і скляна “гусятниця”.
Як приготувати запіканку з картоплі рокот крумплі
- Приготування – 1 година 20 хвилин
- Порції – 6
- Складність – Помірно
Інгредієнти
- 1 кг картоплі
- ⅓ ч.л. солі
- 2 яйця (сирих)
- 4 відварених яйця
- 400 г домашньої ковбаски
- 150 г бринзи
- 400 мл сметани
- ½ ч. л. копченої паприки
- ⅓ ч.л. солі для соусу
- 20 г вершкового масла
Рокот крумплі по-закарпатськи: покроковий рецепт
- Крок 1. 1 кг картоплі помийте та варіть у підсоленій воді прямо в шкірці 25-30 хв або до готовності.
- Крок 2. 4 яйця відваріть у круту, дайте охолонути, почистіть та поріжте кружальцями.
- Крок 3. 400 мл сметани змішайте з 2-ма яйцями, ⅓ ч.л. солі та ½ ч. л. копченої паприки. Перемішайте.
- Крок 4. Форму для запікання змастіть 20-ма г масла.
- Крок 5. Відварену картоплю почистіть та наріжте кружальцями. Так само наріжте кружальцями 400 г домашньої ковбаси. Кружальця картоплі викладіть у форму у 2 шари. Поверх картоплі покладіть нарізану ковбасу, а поверх ковбаси — порізані варені яйця. А потім знову повторіть: шар картоплі, шар ковбаси і яйця. Зверху “закрийте” пиріг шаром картоплі.
- Крок 6. Залийте пиріг раніше приготовленим соусом зі сметани та спецій. А зверху присипте шматочками бринзи.
- Крок 7. Запікайте рокот крумплі 40 хв при температурі 180 градусів.
Залиште коментар
Розгорнути ▼