консерванти, барвники

Чому морозиво може бути небезпечним для організму: лікарка вразила відповіддю

Морозиво є смачним десертом, який має певну поживну цінність. Однак фахівець із харчування та дієтології Еліф Акчекен (Elif Akçeken) закликає вживати його з особливою обережністю, оскільки у низці випадків воно може суттєво зашкодити здоров’ю.

Про це пишуть U-News.

Найбільша небезпека криється у складі. Акчекен наголошує, що кукурудзяний сироп, підсолоджувачі, консерванти, емульгатори та барвники, що містяться у морозиві, можуть мати вкрай негативні наслідки для організму.

  • Розумова відсталість. За словами експерта, деякі добавки здатні спричинити розумову відсталість.
  • Хвороби серця та діабет. При надмірному вживанні у людей розвивається цукровий діабет та хвороби серця.

Крім проблем, пов’язаних із зайвою вагою та цукром, існує пряма загроза інфекційного зараження. На жаль, не всі виробництва дотримуються необхідних гігієнічних умов.