У спеку продукти псуються значно швидше, а ризик отруєнь зростає. У таких умовах дотримання правил харчової гігієни — критично важливе. Експерт радить дотримуватись п’ять простих, але ефективних правил.
Про них в етері каналу КИЇВ24 розповів лікар-гастроентеролог Олег Швець.
Перше — дотримання чистоти. Важливо мити руки, посуд, поверхні та кухонні прилади перед приготуванням їжі.
Друге — сирі продукти потрібно зберігати окремо від готових, зокрема в холодильнику. Не можна ставити сире м’ясо на полицю вище за готові страви.
Третє — контроль температури. У холодильнику має бути достатньо холодно, а їжу потрібно готувати до повної готовності.
Четверте — не можна розморожувати продукти за кімнатної температури, особливо в спеку.
П’яте — не купуйте і не вживайте продукти, які мають підозрілий запах, смак чи вигляд. Також важливо пити лише чисту воду.
Залиште коментар
Розгорнути ▼