гриби

Грибний сезон на Закарпатті: як не отруїтись

Мукачівське районне управління Держпродспоживслужби нагадує: гриби можуть бути не лише делікатесом, а й джерелом отруєння.

Про це повідомляє Мукачівська міська рада.

Купуйте лише безпечні гриби:

  • Тільки знайомі їстівні
  • Лише на ринках або в магазинах
  • Не купуйте з рук чи на узбіччях.

У лісі:

  • Не збирайте незнайомих, старих, червивих, слизьких грибів
  • Обирайте губчасті (білі, моховики).

Не збирайте біля доріг, смітників чи у парках. Навіть їстівні гриби поряд з отруйними — небезпечні.

Обробка:

  • Перевіряйте, мийте, варіть 10–15 хв
  • Не їжте сирі гриби
  • Зберігайте страви до 24 годин
  • Не давайте дітям, вагітним, літнім
  • Не вживайте алкоголь із грибами!

У разі отруєння:

  • Негайно до лікаря!
  • Промийте шлунок, дайте води
  • Прийміть активоване вугілля
  • Не займайтесь самолікуванням.