Як харчуватися взимку

Як харчуватися взимку: продукти, що розганяють метаболізм

У холодну пору року організму потрібно більше калорій, проте вам не потрібно сходити з рейок харчування, особливо якщо ви стежите за здоров’ям і контролюєте вагу.

Про це повідомляє ТСН.

Коли температура знижується, ваш метаболізм уповільнюється, щоб зберегти енергію та зберегти тепло вашого тіла. Деякі продукти можуть допомогти прискорити метаболізм та підтримувати активність протягом дня, а також сприяють зміцненню імунітету.

Перелік продуктів, які варто включити до раціону з настанням холодів

Листова зелень

Заморожений шпинат і броколі є чудовими джерелами вітаміну С (підсилювача імунної системи), вітаміну К (що сприяє згортанню крові) і вітаміну А (важливого для зору).

Коренеплоди

Коренеплоди, як-от буряк, морква і ріпа, є сезонними в холодну пору року, до того ж вони багаті необхідними поживними речовинами, зокрема бета-каротином, а також вітамінами С і А, які дають вашій імунній системі необхідну підтримку для захисту від застуди та грипу.

Цитрусові

Вітамін С зміцнює імунну систему і підвищує настрій. Традиційні джерела цитрусових — це апельсини, грейпфрути та лимони. Але пам’ятайте, що полуниця, манго і ківі також багаті на вітамін С.

Продукти, багаті на вітамін D

Продукти, багаті вітаміном D, необхідні в темні зимові місяці. Лосось — чудове джерело вітаміну D, а також яєчні жовтки, збагачені злаки, молоко, червоне м’ясо і гриби.

Цільне зерно

Кіноа та інші цільні зерна, як-от вівсянка, фарро, булгур і гречка, забезпечують організм білком і клітковиною. Вівсянка — хороший зимовий сніданок. Вона багата на цинк, який необхідний вашій імунній системі для правильної роботи, і розчинну клітковину, що зміцнює здоров’я серця.

Горіхи

Горіхи, як-от мигдаль, волоські горіхи, кеш’ю і фісташки, багаті на антиоксиданти і мікроелементи. Обов’язково купуйте сирі, несолоні або з низьким вмістом солі замість зацукрованих, солоних або тих, що входять до складу суміші горіхів.