Ресторанний бізнес в Україні зараз переважно — жіноча справа. 66% нових ФОПів зареєстрували жінки. У деяких областях цей показник перевищує 70%. Зокрема, у Закарпатській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській та Рівненській областях. У жодному регіоні чоловіки не переважають за кількістю відкритих нових закладів громадського харчування. Про це повідомляють аналітики платформи «Опендатабот».
Більше нових ФОПІВ у HoReCa (це абревіатура від Hotel, Restaurant, Cafe (готель, ресторан, кафе), що означає сферу гостинності та громадського харчування, прим. автора) цього року відкрили у Києві (1693), у Дніпропетровській (1323), Львівській (1136), Одеській (1113) та Київській областях (1054).
З початку року на Закарпатті були зареєстровані 420 ФОПів.
«У 2025 році відкрилося 13 373 нових фопа у сфері громадського харчування — це на 5% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Найактивнішим був вересень — тоді з’явилося 1699 нових закладів», – йдеться у дослідженні «Опендатабот».
Незважаючи на зниження темпів відкриття нових закладів, за даними українського сервісу Poster, прибуток закладів зріс на 6%. Водночас відвідуваність знизилася на 9%, тобто зростання відбувається за рахунок подорожчання, а не збільшення кількості клієнтів. Середній чек із початку року зріс на 11%, – повідомляють аналітики «Опендатабот».
Понад 13,3 тисяч нових ФОПів, що працюють у сфері громадського харчування, відкрилися в Україні цього року. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру. Водночас понад 10,6 тисяч ФОПів припинили діяльність. Чверть закритих цьогоріч фопів пропрацювала менш ніж пів року. Загалом медіана життя малого та середнього бізнесу у HoReCa — 17 місяців.










Залиште коментар
Розгорнути ▼